Stichting Hill Tribes` Children

OPZET VAN HET KINDERTEHUISEr is bij de opzet van het kindertehuis bewust gekozen voor een kleinschalige woonvorm, zodat er voldoende persoonlijke aandacht kan zijn voor iedereen.

Het kindertehuis is naar onze maatstaven heel eenvoudig en sober ingericht. Er zijn 3 ruime slaapkamers met stapelbedden, een grote woonkamer met tv. Verder zijn er weinig meubels of luxe. Aan 2 grote tafels in de woonkamer wordt gezamenlijk gegeten en 's -avonds wordt hier het huiswerk gemaakt.
Er is een huisvader aangesteld voor de dagelijkse leiding. Deze zorgt dat er 's-morgens en 's-avonds een goede maaltijd wordt gegeten. Verder ligt zijn taak vooral in de begeleiding. De kinderen moeten zelf alles regelen, onder toezicht van de huisvader. Die verdeelt de taken, helpt en begeleidt waar nodig. De kinderen leren zo koken, kleren wassen (in de beek achter het huis), boodschapjes doen, schoonmaken, strijken, helpen in de tuin. Ze leren op eigen benen staan en krijgen zelfvertrouwen. Bovendien zijn ze gewend om deze huishoudelijke taken te doen. Dat moesten ze thuis immers ook.

Rond het huis is een tuin en er zijn 2 varkens en kippen. Het is de bedoeling dat in de tuin groente wordt verbouwd. Tot nog toe is dit nog niet echt succesvol. De varkens eten van het restafval en scharrelen lekker rond. Als ze voldoende zijn gegroeid zullen ze worden geslacht.
Niet ver van het kindertehuis is een basisschool. De kinderen gaan daar zelf lopend naar toe. Voor de kinderen vanaf 14 jaar is er een school voor voortgezet onderwijs. Deze is bereikbaar met de brommer (voor de oudsten) of met de schoolbus.
Joop Rieff was niet alleen de initiatiefnemer van het kindertehuis, maar hij regelde ook alle zaken die nodig zijn voor de continu´teit van het huis. Joop woonde niet ver van het huis en hij bezocht de kinderen meerdere keren per week. Ook overnachtte hij er regelmatig. Vrijdagochtend gaf Joop Engelse bijles op de lagere school van de jongens. Zondagochtend ging hij in Chiang Mai naar de markt, waar hij grootschalig inkopen deed voor de maaltijden. 's-Middags bracht Joop het eten naar het tehuis. Hij nam de kinderen mee voor een uitje. Bijvoorbeeld naar de waterval in de buurt, naar een voetbalplek of om paddenstoelen te zoeken in het bos, met soms op het eind een kleine traktatie. De kinderen zagen Joop als hun vader, ze vertrouwden hem volledig. Mede natuurlijk omdat hij Thais sprak, met ze naar de dokter ging als ze ziek waren en tijd en aandacht aan hen gaf.
Op dit moment wonen er jongens en meisjes in het huis. De jongens en meisjes wonen in afzonderlijke gebouwtjes.


Rekeningnummer NL85INGB0004670204 e-mail hilltribeschildren@outlook.com
De Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling(ANBI)