Stichting Hill Tribes` Children

FC Dordrecht


Dordrecht - "Het was eigenlijk een opwelling," vertelt Bram Brouwers. "Ik liep vorig seizoen langs de winkel van de supportersvereniging van FC Dordrecht en zag dat de oude shirts in de aanbieding waren. Een vriend van mij, Twan Hol, is betrokken bij een kindertehuis in Thailand en ik bedacht dat het zo tof zou zijn wanneer ze daar in onze shirts rondliepen." Hij besprak zijn idee met Twan en samen met Rolin Den Heijer en Thomas van der Vlies, ze legden het benodigde geld bij elkaar en kochten de shirts op.
Inmiddels lopen er twaalf jongen in het Thaise Pa Mai rond in FC Dordrecht shirts. De voorzitter van de Stichting Hill Tribes Children, Johan Hol, heeft de shirts persoonlijk overhandigd aan de kinderen die daar in het kindertehuis worden opgevangen.

Het tehuis met de naam Mae Taeng, is in 2008 opgezet door Joop Rieff. Hij reisde de wereld over om de handen uit de mouwen te steken voor mensen die zijn hulp konden gebruiken. Doordat hij aan de slag ging als hulpverlener voor Aids kinderen in Thailand kwam hij in aanraking met kansarme kinderen in bergdorpen waar nog niet veel voor werd gedaan. Bram en Twan haalden voor dit tehuis jaren geleden geld op middels een sponsorloop op school, daardoor maakten zij kennis met het goede werk van Joop Rieff.

Helaas overleed Joop Rieff in 2018, een gemis voor de wereld maar gelukkig waren er genoeg mensen die zijn werk in Thailand wilden voortzetten. De stichting gaat dus door dankzij de vrijwilligers en donateurs.

"Twan is inmiddels bestuurslid van de stichting, hij is zelf ook al een paar keer met zijn vader Johan naar Thailand gereisd om met eigen ogen te zien wat de stichting doet en wat ze nog kunnen betekenen. Ze vangen kinderen op die door omstandigheden nergens terecht kunnen, daar leren ze lezen en schrijven, krijgen ze taken toegewezen zodat ze later ook op eigen benen kunnen staan. Je moet bedenken dat veel van die kinderen niet eens identiteitspapieren hebben wanneer ze daar terecht komen, dan kunnen ze ook nooit ergens aan de bak."

Voor Bram en zijn vrienden is het klein gebaar, het schenken van de FC Dordrecht shirts. In het dorpje Pa Mai was de blijdschap echter groot.

"Weet je wat ik nou zo'n leuk idee vind?", glundert Bram. "Die kinderen gaan na hun verblijf in het tehuis studeren of werken in andere steden. Loopt er iemand in een FC Dordrecht shirt in bijvoorbeeld Bangkok. Dat is toch veel aparter dan een shirt van pak hem beet Barcelona of Ajax?"

'De Stem van Dordt van 10 juli 2019'


Rekeningnummer NL85INGB0004670204 e-mail hilltribeschildren@outlook.com
De Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling(ANBI)