Stichting Hill Tribes` Children

KANJERS UIT ZUIDLAREN


Vier kanjers uit Zuidlaren zetten zich in voor het kindertehuis in Mae Taeng!

Michelle (13 jaar) en Jarnick (10 jaar) Nonkes en Amy (13 jaar) en Mark (11 jaar) Prins uit Zuidlaren zetten zich sinds enige tijd fanatiek in voor de Stichting Hill Tribes` Children en daarmee voor het kindertehuis in Mae Tang.

Op 30 april 2012 stonden zij op de jaarmarkt van Zuidlaren. Lange tijd hebben zij diverse, nog heel bruikbare, spullen verzameld om geld op te halen voor de stichting.
Naast de verkoop van deze waar was het ook mogelijk om tegen een kleine vergoeding Oudhollandse spellen te doen: sjoelen, blikken omver werpen of grabbelen in zelf gemaakte "grabbeldozen", waarbij er altijd prijs was. Verder hadden zij gedacht aan de verkoop van versnaperingen, zoals koffie, thee, siroop en cake. Michelle, Jarnick, Amy en Mark hadden hun kraampje mooi aangekleed met posters met daarop foto`s en teksten over het kindertehuis in Mae Taeng.
Zij hadden zelfs vrienden - eigenaren van de drukkerij "De Borduurmeester" te Groningen - zover gekregen om T-shirts te laten bedrukken met daarop de naam van stichting en de tekst: "Steun het kindertehuis en geef deze kinderen een betere toekomst". Ook hadden zij naamkaartjes gemaakt, die uitgedeeld werden aan passerende bezoekers om zoveel mogelijk reclame te maken voor Stichting Hill Tribes` Children. Op de zonovergoten Koninginnedag werd, na aftrek van het stageld, de prijsjes en dergelijke, uiteindelijk een mooi bedrag van 80 euro opgehaald voor het kindertehuis!


De stichting is Michelle, Jarnick Amy en Mark uiteraard enorm dankbaar voor hun grote inzet! Michelle, Jarnick, Amy en Mark zijn al lange tijd geÔnteresseerd in AziŽ. Zo hebben Mark en Michelle een werkstuk geschreven over dit werelddeel.
En na een vakantie in Thailand van de moeder van Michelle en Jarnick in 2009 is het viertal vooral het lot van de minderbedeelde kinderen in AziŽ gaan aantrekken. Onlangs opperden zij het idee om te zoeken naar een kleinschalig project in AziŽ, waarbij kinderen betrokken zijn, om vervolgens hiervoor financiŽle acties te organiseren.
Via internet kwamen zij uiteindelijk bij de website uit van Stichting Hill Tribes` Children. En al snel werd het contact met het bestuur van de stichting gelegd.
Na een dag op de jaarmarkt gestaan te hebben denken zij nu na over volgende acties. Zo heeft Jarnick de leiding van zijn school CBS De Tol zover gekregen dat de Stichting Hill Tribes` Children volgend schooljaar spaarproject zal zijn! Omdat zij heel nieuwsgierig zijn naar de kinderen waarvoor zij zich zo enorm inspannen zullen Michelle, Jarnick (en hun ouders) Amy en Mark (en hun moeder) in augustus van dit jaar een bezoek brengen aan het tehuis in Mae Taeng.
Stichting Hill Tribes` Children vindt het natuurlijk fantastisch dat Michelle, Jarnick, Amy en Mark deze stichting uiteindelijk hebben verkozen tot "hun project"!
De stichting is heel blij met dergelijke initiatieven. Mede hierdoor kan het kindertehuis structureel gecontinueerd worden, waardoor tientallen kinderen kans zullen hebben op een goede toekomst!


Rekeningnummer NL85INGB0004670204 e-mail hilltribeschildren@outlook.com
De Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling(ANBI)