Stichting Hill Tribes` Children

STATENSCHOOL SPONSORLOOP


Sponsoractie op 30 juni 2012 van de leerlingen van basisschool de Statenschool!

Persbericht 29 juni 2012:

Leerlingen Statenschool lopen voor eigen kunstkabinet en kindertehuis Thailand!
Onlangs is het gebouw van de Statenschool aan de Vest gerenoveerd. Al lange tijd is er de grote wens van onderwijzend personeel en de kinderen om een kunstkabinet te realiseren in het atelier van het gebouw van de school. Een sponsorloop werd als oplossing voor de financiering hiervan gevonden. De school wilde ook een goed doel verbinden aan de sponsorloop. Dat werd stichting Hill Tribes` Children. Die stichting, een Dordts initiatief, zet zich in voor een kindertehuis in Noord Thailand. In dat tehuis wonen zogenaamde bergkinderen, die zonder steun van buiten veelal terecht komen in de criminaliteit of prostitutie. De leeftijd van de kinderen in het tehuis varieert van 8 tot en met 16 jaar, die, eenmaal wonend in het tehuis, verplicht naar school gaan.
De sponsorloop vindt plaats vandaag, 29 juni 2012, waarbij ruim 200 leerlingen zich in het zweet rennen. De groepen 5 tot en met 8 deden dat vanmorgen al in park Merwestein, waarbij rondjes werden gerend van 400 meter in estafettevorm om het hertenkamp. Vanmiddag volgt de sponsorloop voor de leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4, die plaats vindt in de Kloostertuin.
De leerlingen weten zich aangemoedigd door hun meesters en juffen en hun familie. Zij worden gesponsord door vrienden, familie, bekenden en buurtgenoten, per rondje of voor een totaal bedrag. Op woensdag 4 juli 2012 zal de opbrengst bekend worden gemaakt.


Rekeningnummer NL85INGB0004670204 e-mail hilltribeschildren@outlook.com
De Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling(ANBI)