Stichting Hill Tribes` Children

JOHAN DE WITT GYMNASIUM

Grote Sponsoractie op 20 februari 2009 van de tweede klassen!


Bron: De Dordtenaar Zaterdag 7 februari 2009 David de Vries.

Rennen voor Thaise bergkinderen

Drie Dordtse scholieren hopen met sponsorloop geld op te halen voor goed doel.Iets goeds te doen voor een ander. Met die gedachte organiseren de drie Dordtse scholieren Twan Hol (14), Bram Brouwers (14) en Lars Kramer (12) van het Johan de Witt-gymnasium in Dordrecht 20 februari een sponsorloop. Het geld dat ze daarmee ophalen gaat naar een kindertehuis in Thailand.Het idee voor de sponsorloop stond afgelopen zomervakantie. Twan: "Ik had het thuis over de hoge geldbedragen die tegenwoordig in loterijen te winnen zijn. Ik zei toen dat als ik zo'n prijs zou winnen, ik een groot deel zou weggeven aan een goed doel." De scholier wachtte echter niet op het winnende lot uit de loterij. Zijn oom, Johan Hol, is voorzitter van Hill Tribes' Children, een stichting die zich inzet voor bergkinderen in het noorden van Thailand. Hol: "Ik zei tegen Twan dat de stichting het geld goed zou kunnen gebruiken. Wij hebben in Thailand een kindertehuis opgezet waar we jongens van acht tot zestien jaar opvangen. Ze komen uit de bergen en zonder onze hulp hebben ze niet de mogelijkheid om bijvoorbeeld een opleiding te volgen. "

Op school benaderde Twan zijn vrienden Bram en Lars met het idee om een sponsorloop voor de stichting te organiseren. Bram: "Het leek me heel leuk om iets voor het kindertehuis te doen. Het zijn onze leeftijdsgenoten en het is voor die jongens daar helemaal niet vanzelfsprekend om naar school te gaan".

Op hun eigen school, die dit jaar 755 jaar bestaat, staat eind februari al een activiteitenweek gepland. Twan: "Wij hebben daarom gevraagd of we een sponsorloop mochten organiseren in die week voor de tweedeklassers." Lars: "Onze school vond het een goed idee. We zijn toen met z'n drien op zoek gegaan naar een aantal sponsors voor prijzen om de scholieren te motiveren om goed hun best te doen." Het drietal benaderde onder andere het Thaise restaurant Nakorn in Dordrecht. Eigenaar Narongchai Kongkikoon stelt twee dinerbonnen beschikbaar voor de renners met de snelste tijd. "Ik vind het geweldig dat ze de Thaise jongens willen helpen. Er zijn in het noorden van Thailand veel arme jongeren. Ik heb laatst ook een feest georganiseerd en de opbrengst daarvan zelf in Thailand overhandigd. Die mensen kunnen het geld goed gebruiken.

De sponsorloop zal op 20 februari door zo'n 80 scholieren worden gelopen op de atletiekbaan bij Hercules in Dordrecht. "En rondje is 400 meter en de lopers hebben een kwartier de tijd," vertelt Twan. Zelf lopen de jongens niet mee. Bram: "Wij helpen met het stempelen en het geld tellen. Maar we gaan zelf wel sponsors zoeken." De jongens hopen in totaal zo'n 500 euro op te halen. "Mensen kunnen iemand per rondje sponsoren of een vast bedrag per geven. We rekenen op zo'n vijf euro per persoon." Na de sponsorloop komt rapper Risskant optreden. Lars: "We hopen dat er daardoor nog meer mensen komen kijken en een donatie doen".Resultaat

De sponsorloop heeft ondertussen op 20 februari 2009 plaatsgevonden. Er hebben 80 kinderen aan meegedaan en zij hebben het bedrag van 2482 euro bij elkaar gerend (in nat en koud weer). Dit bedrag gaat naar de Stichting Hilltribes` Children, die zich inzet voor de financiering van een kindertehuis in Noord Thailand.
Tijdens het jubileumfeest van het Johan de Witt gymnasium, de school bestaat 755 jaar, zijn prijzen uitgereikt aan de lopers met het beste resultaat. Er waren dinerbonnen van restaurant Nakorn, waardebonnen van New York Pizza en waardebonnen van Grillhouse in Dordrecht te winnen.


Rekeningnummer NL85INGB0004670204 e-mail hilltribeschildren@outlook.com
De Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling(ANBI)